Njupuk wektu kanggo rasa barang munggah gunung. Sing saran saka penulis buku Mountain Kayaking kanggo Everybody, Kawasaki Bayu Sastha. Ing saben lelampahan, hikers sing menehi saran kanggo nggawa momotan-pihak saka bobot awak, bab 15-20 kilogram.

Kanggo entuk bobot gawan, para pendhaki kudu Ngurutake metu sing pindah. Miturut Kawasaki, ana sawetara bab sing kudu dijupuk nalika climbing.

harga sleeping bag terbaru

1. Shoes boots
Shoes digawe saka kulit utawa kanvas Highly dianjurake ing climbing gunung. Menapa malih, nalika anti-banyu. “Sing mesthi, katon kanggo shoes nglukis-skinned supaya dadi ora gampang ambruk ing dalan,” ngandika Kawasaki ing bukunipun.

Shoes karo mburi nglukis uga banget mbiyantu. Amarga, kanggo nglindhungi driji sikil yen kasandhung. Kajaba iku, milih Footwear karo soles ingkang saged gripping lemah supaya tidah gampang mlebukake. “Ventilation bolongan ing shoes uga apik kanggo climbing.”

2. Socks
Socks perlu supaya blisters. Gunakake loro pasangan kasut ing saben trip. First, nyandhang kasut wool sing warms sikil, banjur kasut tiron sing nresep kringet.

3. Celana
Kanggo climbing, iku apik nggunakake celonone entheng, kayata digawe saka katun lancip bisa nresep kringet. Kejabi gampang garing, celonone iki ora nambah bobot ing sanajan ing kondisi udan. “Nggawa angin celonone lan bukti banyu, banget migunani nalika udan,” ngandika.

katun 4. Wear
Kejabi clono dowo, shirts katun uga nyaman kanggo nyandhang lan nyerap kringet. Nyedhiyani uga jubah wol lan klambi flannel dawa lengan. iki rasukan tiyang istri bisa supaya anget.

5. Jackets
apa kang kudu tau ora kejawab. Apa nggawa jaket cahya, nanging kuwat lan anget. Yen ora, nggawa jaket wool. “Angin lan jaket anti banyu uga dibutuhake kanggo digawa mati nalika climbing gunung,” ngandika Kawasaki.

6. Hats lan sarung tangan
Saliyane anget, loro obyek iki bisa nglindhungi kulit saka bundhas saka eri, twigs, utawa watu sing landhep. Topi, kayata hat alas, bisa kanggo nutup sirah saka panas lan udan.

7. Gantungan lan piso
Ing wektu mbeta senter, ora lali kanggo nyiyapake baterei serep. Kajaba iku, kang dianjurake kanggo nggawa macem-macem jinis lading: piso kanthong serbaguna, lading machete, lan lading pinggul.

8. Bedding
harga sleeping bag terbaru – Kanggo ngaso aktivitas, njupuk siji Pasangan saka sandhangan khusus, kalebu kasut. kasur kantong lan kasur uga perlu dijupuk minangka sprei. Alat iki dibutuhake supaya para pendhaki bisa ngaso ing kondisi resik nganti penyakit ora gampang.

9. Supplies masak
Korek, roh, paraffin, panci, spoons, cangkir, pasugatan lan lapangan cookware prentah trafficked obyek nalika climbing. Uga karo 1-2 liter banyu resik. Nanging sampeyan ora kudu nindakake bab iki ing tas ransel dhewe. Nanging bisa enggo bareng karo kanca.

10. piranti navigasi lan obatan
Sampeyan ora kudu nindakake pengobatan. obatan cukup umum, kayata bandages, yodium, utawa plester, medicine watuk lan diare, uga medicine pribadi.

Advertisements