Candak waktu secukupnya barang nepi gunung. Éta saran ti panulis buku Gunung climbing keur Everybody, Harley Bayu Sastha. Dina unggal lalampahan, hikers nu disarankan pikeun mawa beban-katilu beurat awak maranéhanana, kira-kira 15-20 kilogram.

harga tenda camping terbaru

Pikeun ngahontal beurat alamiah, pendaki kudu nyortir kaluar gear maranéhanana. Nurutkeun Harley, aya sababaraha hal anu kudu dicokot lamun climbing.

1. sapatu sapatu
Sapatu dijieun tina kulit atawa kanvas ieu kacida disarankeun di climbing gunung. Sumawona, lamun anti-cai. “Pikeun pastikeun, néangan sapatu kandel-skinned ku kituna teu gampang torn di tangtu,” ceuk Harley dina bukuna.

Sapatu jeung ahir kandel ogé pohara mantuan. Sabab, pikeun nangtayungan toes lamun tripped. Sajaba ti éta, milih footwear jeung Soles anu sanggup gripping taneuh pikeun nyegah tidah gampang dieunakeun. “Ventilasi liang dina sapatu ogé alus pikeun climbing.”

2. kaos kaki
Kaos suku perlu pikeun nyegah bisul. Paké dua pasang kaos suku dina unggal lalampahan. Kahiji, maké kaos suku wol nu warms suku, tuluy kaos suku sintétik nu nyerep kesang.

3. Calana
Pikeun climbing, éta ngagunakeun hade calana lightweight, saperti dijieun tina kapas ipis bisa nyerep kesang. Sajaba gampang garing, calana ieu teu ditambahkeun ka beurat komo dina kaayaan baseuh. “Bawa angin calana jeung bukti cai, pohara kapaké lamun hujan,” cenah.

kapas 4. maké
Di sagigireun calana panjang, kaos kapas ogé nyaman mun teu ngagem jeung absorbs kesang. Nyadiakeun ogé baju dijieun tina wol jeung baju flannel lila-sleeved. outfit Ieu bisa tetep haneut.

5. jaket
hal ieu nu kudu kungsi lasut. Kudu mawa jaket cahya, tapi kuat jeung haneut. Lamun taya, mawa hiji baju haneut wol. “Angin jeung jaket waterproof ogé diperlukeun pikeun dibawa off lamun climbing gunung,” ceuk Harley.

6. topi jeung sarung
Salian haneut, dua objék ieu bisa nangtayungan kulit ti tatu ti cucuk, twigs, atawa batu seukeut. Topi, saperti hat leuweung, ieu bisa nutup sirah ti panas sarta hujan.

7. senter jeung péso
Dina waktu mawa senter a, ulah poho pikeun nyiapkeun batré cadangan. Sajaba ti éta, eta disarankeun pikeun mawa tipena béda tina knives: péso saku multiguna, knives parang, sarta knives cangkéng.

8. parabot keur sare
Keur sesa kagiatan, nyokot hiji pasangan pakean husus, kaasup kaos suku. kasur Pouch jeung kasur ogé perlu dicokot salaku parabot keur sare. Ieu pakakas moderator supados pendaki bisa beristirahat dina kaayaan beresih nepi ka kasakit teh teu gampang.

9. Supplies masak
Lighters, sumanget, parafin, Panci, spoons, cangkir, masakan jeung widang cookware téh wajib trafficked objék lamun climbing. Kitu ogé jeung 1-2 liter cai beresih. Tapi anjeun teu kudu mawa hal ieu dina ransel sorangan. Tapi bisa ngabagikeun eta jeung pendamping hiji.

10. Alat pituduh jeung ubar
Anjeun teu kudu mawa nginum obat nu mana waé. ubar cukup umum, saperti bandages, iodin, atawa moyok, ubar batuk jeung diare, kitu ogé ubar pribadi. harga tenda camping terbaru

Advertisements