Letak Nomor Rangka Dan Nomor Mesin Mobil Honda Jazz

Mengetahui letak nombor enjin dan nombor rangka kenderaan adalah suatu hal yang diperlukan ketika kita hendak melakukan cek fizikal kenderaan yang diperlukan untuk mengenal pasti kenderaan guna mengurus kesahihan surat-surat kenderaan kita, misalnya, perpanjangan STNK, balik nama kendaraan, mutasi (pindah wilayah), mengurus STNK hilang dan lain sebagainya.

Apabila kita dapat membawa kenderaannya dan datang sendiri langsung ke SAMSAT untuk melakukan cek fizikal kenderaan di lokasi pemeriksaan cek fizikal pada SAMSAT, tentunya kita tidak perlu mengetahui letak nombor enjin dan nombor rangka kenderaan kita, kerana yang melakukan cek fizikal adalah petugasnya dan biasanya petugas tersebut sudah memahami dan menguasai betul di mana letak nombor enjin dan nombor rangka dari kenderaan kita.

Namun jika kenderaan yang kita miliki tidak boleh dibawa terus ke SAMSAT untuk dilakukan cek fizikal kerana suatu hal, maka tentunya kita harus cek fizikal sendiri di tempat kenderaan kita berada untuk kemudian hasilnya dapat dibawa ke SAMSAT guna diaktifkan. Di sinilah kita perlu untuk mengetahui di mana letak nombor enjin dan nombor rangka kenderaan kita.

Sila klik di sini untuk maklumat letak nombor enjin dan nombor rangka kenderaan jenis kereta
atau, klik di sini untuk maklumat letak nombor enjin dan nombor rangka kenderaan jenis motosikal

Mengetahui dan menguasai letak nombor enjin dan kedudukan nombor rangka juga penting untuk Biro Jasa STNK, terutama Biro Jasa yang baru saja membuka usahanya sehingga belum banyaknya pengalaman dalam melakukan cek fizikal dan mengetahui letak nombor enjin dan nombor rangka pelbagai jenis kenderaan.

Memandangkan begitu banyaknya jenis dan jenama kenderaan yang beredar di masyarakat, khususnya kenderaan jenis kereta yang memang mempunyai kontruksi bentuk enjin dan rangka yang jauh lebih rumit berbanding kenderaan jenis motosikal, tentunya akan tidak mudah mencari letak nombor enjin dan nombor rangka sebuah kereta apalagi untuk orang yang belum pernah mengetahui sebelumnya.

Kerana kebanyakan pelanggan Biro Perkhidmatan adalah mereka yang memang tidak mempunyai cukup masa untuk mengurus surat-surat kenderaannya sendiri, tentunya akan lebih baik jika sebagai biro jasa dalam melakukan cek fizikal kenderaan pelanggan telah mempunyai pengetahuan yang cukup tentang letak nombor enjin dan nombor rangka kenderaannya sehingga proses “geseran” nombor enjin dan nombor rangka akan lebih cepat dan tidak menyita waktu sang pelanggan ..

Letak Nomor Rangka Dan Nomor Mesin Mobil Honda Jazz

Dengan mengetahui letak nombor enjin dan nombor rangka pelbagai jenis kenderaan, ia juga akan memberikan biro jasa kesan lebih profesional dan terlihat berpengalaman ketika pertemuan pertama dengan pelanggan guna melakukan cek fizikal kenderaan yang dimilikinya, sebaliknya tanpa pengetahuan yang cukup maka biasanya akan diperlukan waktu yang cukup lama untuk mencari di mana letak nombor enjin dan nombor ruangnya.

Apalagi jika sudah mencari lama dan tidak berjaya ditemui, tentunya akan membuat pelanggan kehilangan kepercayaannya terhadap agensi jasa yang bersangkutan, karena dianggap belum pernah melakukan pekerjaan tersebut sebelum ini.

Untuk itu, di sini saya menawarkan penyelesaian guna mempermudah perkerjaan cek fizikal untuk biro jasa yang belum mempunyai pengetahuan yang cukup tentang letak nombor enjin dan nombor rangka pelbagai jenis kenderaan (khususnya kenderaan jenis kereta) berupa panduan mengetahui letak nombor enjin dan nombor rangka beratus-ratus jenis dan jenama kereta dalam format video.

Dengan panduan mengetahui letak nombor enjin dan nombor rangka RATUSAN jenis dan jenama kereta dalam format video ini anda boleh dengan mudah mencari letak nombor enjin dan nombor rangka pelbagai jenis kereta, kerana dalam panduan ini, anda tidak hanya mendapatkan penjelasan letak nombor enjin dengan tulisan dan kata -kata yang mengelirukan, bahkan anda juga tidak hanya mendapatkan penjelasan dengan bantuan gambar letak nombor enjin atau gambar letak nombor rangka.

Melainkan anda akan mendapatkan penjelasan dalam bentuk video yang akan mempermudah dan membimbing anda untuk mencari di mana letak nombor enjin dan nombor rangka jenis kereta yang anda cari.

Sila klik di sini untuk pakej maklumat panduan mengetahui letak nombor enjin dan nombor rangka beratus-ratus jenis dan jenama kereta dalam format video Letak Nomor Rangka Dan Nomor Mesin Mobil Honda Jazz

Advertisements